Pellillinen omenapiirakkaa

8.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pellillinen omenapiirakkaa

Helppo ja mehukas omenapiirakka syntyy keittiön perusaineista. Voit käyttää maidon sijasta myös piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai omenamehua.

Ainekset

16 palaa
Pohja
1 100 g margariinia
2 4 dl kaurahiutaleita
3 4 dl vehnäjauhoja
4 2 dl sokeria
5 3 tl leivinjauhetta
6 2 tl kardemummaa
7 2 kananmunaa
8 2 dl maitoa tai muuta nestettä
Täyte
1 6 - 8 omenaa
2 4 rkl margariinia
3 4 rkl sokeria
4 2 tl kanelia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 608 g
Proteiinia 5 g 79 g
Rasvaa 8 g 130 g
Kuitua 3 g 49 g
Energiaa kJ 1 034 16544
Energiaa kcal 247 3954

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Sulata pohjaan tuleva margariini. Yhdistä margariini ja kuivat aineet kulhossa. Riko kananmunat joukkoon, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille.
  • Viipaloi omenat ja asettele viipaleet piirakkapohjalle.
  • Sulata margariini. Sekoita sokeri ja kaneli siihen. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5