Pellavansiemen-puolukkasämpylät

27.8.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Ainekset

24 kappaletta
1 1 dl pellavansiemeniä
2 5 dl maitoa (tai vettä)
3 50 g tuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
4 1 tl suolaa
5 2 rkl fariinisokeria (tai siirappia)
6 4 dl ruisjauhoja
7 6 dl vehnäjauhoja
8 1 dl öljyä
9 1 dl puolukoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 457 g
Proteiinia 4 g 93 g
Rasvaa 5 g 120 g
Kuitua 3 g 66 g
Energiaa kJ 575 13792
Energiaa kcal 137 3296

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää. Lisää suola, sokeri tai siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauho. Alusta vehnäjauhot niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää. Pane sämpylät kahdelleleivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.Uuninlämpötila 225 astetta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5