Pekoniritarileivät

24.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekoniritarileivät

Yllätä juhlasankari kiikuttamalla sänkyyn pekonilla ja avokadolla päällystetyt, rapean mehevät köyhät ritarit.

Ainekset

4 annosta
1 4 viipaletta vaaleaa leipää
2 1 dl maitoa
3 1 kananmuna
Paistamiseen
1 öljyä tai voita
Täyte
1 1 paketti (170 g) pekonia
2 2 avokadoa
3 0,3 (1/3) kurkkua
4 0,5 ruukku jääsalaattia
5 50 g maustamatonta tuorejuustoa
6 mustapippuria rouhittuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 91 g
Proteiinia 16 g 62 g
Rasvaa 36 g 143 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 984 7938
Energiaa kcal 474 1897

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä tai voita

Reseptitiedot

Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lado pekoniviipaleet kylmälle pannulle vierekkäin. Kuumenna pannu ja paista pekoniviipaleita noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pekonit ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele salaatinlehdet.

Leikkaa leipä 2 cm:n viipaleiksi. Sekoita kulhossa maito ja kananmuna. Kasta leipäviipaleet munamaidossa.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä tai nokare voita. Paista kaksi leipäviipaletta kerrallaan pannulla noin minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea.

Voitele leivät tuorejuustolla. Lado päälle salaattia, pekonia, avokadoa ja kurkkua. Rouhaise pintaan mustapippuria. Tarjoile heti.

 

Vinkki: Kasvisversiossa pekoni korvataan aurinkokuivatulla tomaatilla.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5