Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet

27.12.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan paahto- tai sisäpaistia
2 1 tl suolaa
3 reilu ripaus rouhittua mustapippuria
4 1 rkl voita paistamiseen
Täyte
1 1 paketti pekonia (170 g)
2 1 sipuli
3 1 pussi pehmeitä kuivattuja luumuja (250 g)
4 1 dl silputtua persiljaa
5 cocktailtikkuja sulkemiseen
Lisäksi
1 3 dl vettä
2 1,5 dl täyteläistä punaviiniä
3 2 rkl soijakastiketta
4 1 rkl juoksevaa hunajaa
5 1 tl kuivattua timjamia
Suurustamiseen
1 2 dl kuohukermaa
2 1 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 114 g
Proteiinia 41 g 244 g
Rasvaa 30 g 178 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 2 200 13197
Energiaa kcal 526 3154

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä

Reseptitiedot

Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet työohje1

1. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet työohje2

2. Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.

Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet työohje3

3. Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.

Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet työohje4

4. Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.

Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet työohje5

5. Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Keitä sekoitellen viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja kuumenna.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: luumu naudan paisti pekoni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5