Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Naudan paahto- tai sisäpaistia
1 tl
Suolaa
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl
Voita paistamiseen

Täyte

1 kpl
Pekonia (170 g)
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Pehmeitä kuivattuja luumuja (250 g)
1 dl
Silputtua persiljaa
Cocktailtikkuja sulkemiseen

Lisäksi

3 dl
Vettä
1 1/2 dl
Täyteläistä punaviiniä
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 tl
Kuivattua timjamia

Suurustamiseen

2 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

2

Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.

3

Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.

4

Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.

5

Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Keitä sekoitellen viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja kuumenna.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

156

652

11,5 g

4,2 g

6,5 g

4,7 g

0,3 g

1,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg Naudan paahto- tai sisäpaistia,

1 tl Suolaa,

Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,

1 dl Silputtua persiljaa,

Cocktailtikkuja sulkemiseen,

3 dl Vettä,

1 tl Kuivattua timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli