Pekonilihapullat

18.1.2015
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekonilihapullat

Ainekset

4 annosta
1 1 dl vettä
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä
5 400 g jauhelihaa
6 1 kananmuna
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 1 paketti (140 g) pekonia
2 2 tl oreganoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 22 g
Proteiinia 24 g 97 g
Rasvaa 35 g 139 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 792 7170
Energiaa kcal 428 1714

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Hienonna pekoni. Sekoita se oreganon kanssa taikinaan.

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5