Pekaanipähkinä-kinuskijäätelö jäätelökoneella

20.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekaanipähkinä-kinuskijäätelö jäätelökoneella

Ainekset

2 annosta
1 1,5 dl maitoa
2 2 kananmunankeltuaista
3 2 rkl sokeria
4 0,75 dl kuohukermaa
5 2 rkl rouhittuja pekaanipähkinöitä
6 3 rkl kinuskikastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 60 g
Proteiinia 8 g 15 g
Rasvaa 30 g 60 g
Kuitua 2 g 3 g
Energiaa kJ 1 746 3493
Energiaa kcal 418 835

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta jäätelökoneen kulho pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista.

Kiehauta maito. Sekoita keltuaiset, sokeri ja kerma kevyesti keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuais-kermaseokseen koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta jäähtymään kelmulla peitettynä, jottei seoksen päälle muodostu kalvoa. Anna viilentyä jääkaapissa.

Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta ja kaada jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä ensin 10 minuuttia. Lisää rouhitut pähkinät. Anna koneen käydä vielä 5 minuuttia. Siirrä jäätelö rasiaan ja valuta päälle kinuskikastike. Vedä veitsellä raitoja, jotta kinuski hieman sekoittuu. Pakasta vähintään tunnin ajaksi.

Ohje on kokeiltu OBH Nordican (6623) Ice Cream Maker -jäätelökoneella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5