Pehmeät suklaakeksit

14.11.2005
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeät suklaakeksit

Ainekset

30 kappaletta
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 muna
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 2 rkl kaakaojauhoja
7 1 rkl vaniljasokeria
8 0,25 tl suolaa
9 0,5 dl maitoa
Pinnalle:
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 215 g
Proteiinia 1 g 27 g
Rasvaa 3 g 91 g
Kuitua 0 g 9 g
Energiaa kJ 250 7487
Energiaa kcal 60 1789

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna huolellisesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pursota taikinasta peukalon kokoisia tankoja leivinpaperoidulle pellille. Voit myös nostella lusikalla taikinakokkareita pellille. Jätä tilaa pikkuleipien väliin, koska ne leviävät hieman paistamisen aikana. Paista pikkuleivät 200 asteessa uunin keskiosassa 10–12 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle. Siivilöi jäähtyneiden pikkuleipien pinnalle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5