Pehmeät porkkana-pikkuleivät

26.12.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeät porkkana-pikkuleivät

Ainekset

30 kappaletta
1 2 dl porkkanaa raasteena
2 100 g margariinia
3 2 dl sokeria
4 1 kananmuna
5 3,5 dl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
7 2 tl kanelia
8 0,5 tl inkivääriä
9 1 dl maitoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 339 g
Proteiinia 1 g 34 g
Rasvaa 3 g 90 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 322 9673
Energiaa kcal 77 2312

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta pestyt ja kuoritut porkkanat. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Lisää jauhoseos vaahtoon maidon kanssa, ja sekoita tasaiseksi. Nosta lusikalla pieniä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä riittävästi tilaa, etteivät pikkuleivät tartu toisiinsa kiinni. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes reunat ovat kullanruskeat. Jäähdytä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5