Pehmeät jauhelihatacot

28.6.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeät jauhelihatacot

Alun perin meksikolaiset tacot olivat pehmeitä. Pehmeiden tacolettujen tekeminen ei ole vaikeaa. Tarvitset vain kaulimen ja valurautapannun. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kädenlämpöistä vettä
2 12 g (0,25 pala) hiivaa
3 1 rkl öljyä
4 5 dl vehnäjauhoja
5 0,5 tl suolaa
Avokadotäyte
1 2 avokadoa
2 0,5 sitruunan mehu
3 0,5 punasipulia
4 0,5 - 1 chiliä (mieto tai vahva)
5 2 rkl silputtua korianteria
6 0,25 tl mustapippuria
7 0,25 tl suolaa
Jauhelihatäyte
1 400 g naudan jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 hienonnettu chili
4 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
5 3 rkl tomaattipyreetä
6 1 - 2 tl juustokuminaa
7 0,75 dl vettä
8 1 tl oreganoa
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl mustapippuria
11 2 dl maissia
Lisäksi
1 2 dl raastettua juustoa (esim. Cheddar)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 69 g 275 g
Proteiinia 40 g 159 g
Rasvaa 49 g 196 g
Kuitua 9 g 35 g
Energiaa kJ 3 672 14687
Energiaa kcal 878 3510

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa täytteet. Murskaa avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon silputtu chili, sipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Murusta jauheliha pannulle ja paista hetki. Lisää chili- ja valkosipulisilput. Paista jauheliha ruskeaksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja juustokumina. Kuumenna hetki sekoitellen ja kaada pannulle vesi. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Lisää maissi. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Pyörittele tacotaikina tangoksi. Jaa tanko kahdeksaan palaan. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
Täytä kuoret kuumalla jauhelihaseoksella ja avokadotahnalla. Ripottele päälle juustoraastetta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: avokado chili jauheliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5