Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma

16.9.2013
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeä punajuurikeitto ja fetajuustokerma

Raikas fetajuusto sopii erinomaisesti pehmeän punajuurikeiton pariksi.

Ainekset

4 annosta
1 400 g punajuuria
2 3 kpl perunaa (200g)
3 1 kpl sipuli
4 2 rkl voita tai öljyä
5 1 l vettä
6 2 kpl kasvisliemikuutiota
7 1 - 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
8 1 tl suolaa
9 1 tl timjamia
10 0,25 tl rouhittua mustapippuria
11 0,5 prk ranskankermaa (à 150 g)
Fetajuustokerma
1 100 g fetajuustoa
2 0,5 prk ranskankermaa (à 150 g)
3 1 kpl pieni valkosipulinkynsi
4 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 20 g 79 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 159 4635
Energiaa kcal 277 1108

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka tai sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Mausta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta murskatulla valkosipulilla ja ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5