Pehmeä hedelmähyytelö

26.12.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeä hedelmähyytelö

Ainekset

4 annosta
1 5 liivatelehteä
2 5 dl maitohappobakteereja sisältävää piimää
3 1 dl kevytkermaa
4 1 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 3 dl hedelmiä tai marjoja
7 2 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 115 g
Proteiinia 6 g 24 g
Rasvaa 3 g 13 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 739 2956
Energiaa kcal 176 706

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota liivatelehtiä kulhollisessa kylmää vettä noin 10 minuuttia. Yhdistä piimä, kerma, sokerit ja hedelmäkuutiot tai marjat. Kiehauta sitruunamehu esim. mikrossa. Purista liivatelehdistä vesi pois. Liuota ne mehuun, kiehauta vielä, jos ne eivät liuenneet kokonaan. Sekoita liivateliemi piimä-hedelmäseokseen. Jaa hyytelö tarjoiluastioihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele halutessasi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jälkiruokahyytelö
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5