Pavlovakranssi

24.11.2016
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pavlova

Ainekset

10 annosta
1 4 munan valkuaista
2 2,5 dl sokeria
3 1 tl valkoviinietikkaa
4 1 tl maissitärkkelystä
Täyte
1 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 0,5 appelsiinin raastettu kuori
3 1 rkl appelsiinimehua
4 2 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria
6 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
1 1 granaattiomenaa
2 1 dl pakastekarpaloita
3 4 rkl hasselpähkinöitä
4 2 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 300 g
Proteiinia 4 g 38 g
Rasvaa 20 g 198 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 311 13112
Energiaa kcal 313 3134

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri. Sekoita pienessä astiassa etikka ja maissitärkkelys. Lisää seos ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää. Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita juustoon. Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää granaattiomena- ja pähkinäseos.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5