Patapaisti

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Patapaisti

Ainekset

8 annosta
1 1 kg naudan ulko-, sisä- tai paahtopaistia
2 öljyä paistamiseen
3 1,5 tl mustapippuria
4 2 tl suolaa
5 1 laakerinlehti
6 vettä
7 punaviiniä halutessasi
Hunajaiset juurekset:
1 2 rkl öljyä
2 1 sipuli
3 1 punasipuli
4 3 porkkanaa
5 neljännes lanttua
6 neljännes selleri
7 2 rkl hunajaa
8 0,5 tl suolaa
Kastike:
1 paistoliemi
2 maissisuurustetta ruskeille kastikkeille
3 kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 58 g
Proteiinia 28 g 222 g
Rasvaa 7 g 54 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 845 6758
Energiaa kcal 202 1615

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista huoneenlämpöinen lihapala pannussa kunnolla kultakin sivulta. Ripottele suolaa ja pippuria lihan pintaan. Lisää pataan vettä tai vettä ja punaviiniä noin 1/3 osa paistin korkeudesta. Lisää vielä laakerinlehti ja peitä pata kannella tai foliolla. Hauduta paisti kypsäksi 175 asteessa noin 2 tuntia.Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota hetki öljyssä ja lisää hunaja ja suola. Lisää hunajaiset juurekset uuniastiaan paistamisen puolivälissä.Nosta kypsä paisti leikkuulaudalle ja anna vetäytyä hetki leivinpaperiin ja folioon käärittynä. Siivilöi sillä aikaa liemi ja valmista siitä kastike. Mittaa paistoliemen määrä. Käytä maissisuurustetta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada paistoliemi kattilaan, lisää halutessasi kermaa ja suurusta maissisuurusteella.Leikkaa liha viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi hunajaisia kasviksia, kastiketta ja keitettyjä perunoita.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5