Patapaisti

4.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Patapaisti

Ainekset

8 annosta
1 1 - 1,5 kg naudan sisäpaistia
2 1 rkl voita
3 1 rkl öljyä
4 0,5 rkl suolaa
5 2 - 3 rkl vehnäjauhoja
6 4 dl vettä
7 10 maustepippuria
8 1 - 2 sipulia
9 2 porkkanaa
10 1 dl kermaa halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 28 g
Proteiinia 28 g 223 g
Rasvaa 8 g 61 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 820 6564
Energiaa kcal 196 1569

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuivaa lihan pinta paperiin. Laita rasvat pataan ja kuumenna ruskistamatta. Nosta liha rasvaan leikkauspinta edellä ja ruskista se kauniisti joka puolelta.Ripottele paistin pintaan suola ja jauhot. Kääntele lihaa vielä ja lisää sitten vesi, pippurit ja kuoritut sipulit sekä porkkanat. Kiehauta. Käännä liha ja alenna levyn lämpöä.Hauduta liha kannen alla kypsäksi. Kypsymisaika on noin 1 tunti. Käännä lihaa välillä. Lisää pataan tarpeen mukaan vettä ja lopuksi kermaa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5