Pasta carbonara

21.1.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pasta carbonara

Herkullinen pasta carbonara saa makunsa pekonista, kananmunasta, valkosipulista ja kermasta.

Ainekset

4 annosta
1 500 g pastaa
2 vettä ja suolaa keittämiseen
3 1 (salotti) sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 rkl öljyä
6 1 paketti fileepekonia (n. 140 g)
7 2 kananmunaa
8 1,5 dl ruokakermaa
9 2 - 3 rkl hineoksi raastettua parmesaania
10 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 85 g 339 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 2 642 10566
Energiaa kcal 631 2525

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Silppua pekoni ja lisää se pannuun sipuleiden sekaan. Paista melko kovalla lämmöllä, kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu.

Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Valuta pastasta vesi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kananmuna-kermaseos. Kypsennä hetki sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.

Tarkista maku ja lisää pippuria vielä maun mukaan. Tarjoa heti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna pasta pekoni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5