Pasta bolognese

26.4.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pasta bolognese

Ainekset

6 annosta
1 170 g pekonia
2 2 sipulia
3 2 valkosipulin kynttä
4 400 g sika-nautajauhelihaa
5 500 g tomaattimurskaa
6 70 g tomaattipyrettä
7 4 rkl ketsuppia
8 1 rkl sinappia
9 1 lihaliemikuutio
10 0,5 tl mustapippuria
11 1 tl sokeria
12 2 rkl kuivattua basilikaa
13 500 g spagettia
14 (parmesania)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 78 g 469 g
Proteiinia 26 g 157 g
Rasvaa 24 g 143 g
Kuitua 5 g 32 g
Energiaa kJ 2 669 16013
Energiaa kcal 638 3827

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista enää noin minuutti. Lisää loput aineet ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Kastikkeen maku paranee entisestään pitkän haudutusajan myötä. Keitä spagetti kypsäksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa halutessasi juustoraasteen kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5