Passionsalsa ja grillattu possunfilee

27.3.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Passionsalsa ja grillattu possunfilee

Mehukkaaksi grillattu possun sisäfilee saa värikään seuralaisen hedelmäisestä salsasta.

Ainekset

4 annosta
1 2 porsaan sisäfileetä (800 g)
2 2 rkl raastettua inkivääriä
3 1 dl rypsiöljyä
4 5 rkl soijakastiketta
5 0,5 tl suolaa
6 2 valkosipulinkynttä
7 0,5 sitruunan mehu
Salsa
1 2 mangoa
2 1 makea sipuli
3 1 paprika
4 1 punainen chili
5 4 passionhedelmää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 46 g 182 g
Rasvaa 32 g 129 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 2 314 9256
Energiaa kcal 553 2212

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: passionhedelmää

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon. Kääntele fileet marinadissa ja jätä lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Kuori mango ja sipuli. Kuutioi mango ja paprika. Hienonna sipuli ja chili. Jos et halua salsasta tulista, poista chilistä siemenet. Laita ainekset kulhoon.

Puolita passionhedelmät ja lusikoi siemenet salsaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

Grillaa fileitä marinadilla sivellen tai kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta. Kääri fileet folioon vetäytymään 10–15 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoa salsan kera.

 

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5