Pashakääretorttu

23.3.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pashakääretorttu

Pääsiäisen jälkiruoka on pashakääretorttu. Pashamainen maku syntyy suussa sulavasta kerma-rahkaseoksesta, persikasta, pistaasipähkinöistä ja rusinoista. Anna kääretortun vetäytyä lopuksi noin tunnin ajan jääkaapissa. Tarjoa hyvän teen tai kahvin kera.

Ainekset

10 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
1 2 dl kuohukermaa
2 0,5 dl sokeria
3 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
4 1 dl pistaasipähkinöitä
5 0,5 dl rusinoita
6 1 prk (410/230 g) persikanpuolikkaita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 326 g
Proteiinia 7 g 74 g
Rasvaa 15 g 154 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 251 12514
Energiaa kcal 299 2991

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ja kääntele ne vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten noin 1 dl. Kuori ja rouhi pähkinät, säästä osa koristeluun. Sekoita rahkaseokseen pähkinät ja rusinat.

Levitä rahkaseos torttulevylle. Viipaloi persikat. Säästä puolikas persikka koristeluun. Levitä persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja aloita kääriminen sieltä. Kääri rullalle.

Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunnin. Levitä pinnalle loppu rahkaseos. Koristele persikalla ja pähkinällä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kääretorttu pasha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5