Parsarisotto

21.4.2014
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsarisotto

Ainekset

4 annosta
1 500 g parsaa
2 8 dl vettä
3 0,5 tl sokeria
4 1 tl suolaa
5 4 dl risottoriisiä
6 1 sipuli
7 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
8 1 rkl voita
9 1 rkl öljyä
10 8 dl parsan keitinlientä
11 2 dl valkoviiniä
12 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
13 1 dl raastettua parmesaanityyppistä juustoa (esim. Grana Padano)
14 25 g voita
15 mustapippuria
16 basilikasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 68 g 271 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 086 8345
Energiaa kcal 498 1994

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

parsarisotto_tyoohje1

1. Kuori parsat varoen. Leikkaa tyvestä tarvittaessa pala pois.

parsarisotto_tyoohje2

2. Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Säästä liemi. Paloittele parsat.

parsarisotto_tyoohje3

3. Silppua sipuli, raasta sitruunan kuori ja parmesaani ja mittaa riisi valmiiksi.

parsarisotto_tyoohje4

4. Kiehauta liemi ja viini. Kuullota sipuli ja sitruunankuori voi-öljyseoksessa. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan kypsyvän riisin joukkoon.

parsarisotto_tyoohje5

5. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää sekaan parsapalat. Lisää lopuksi voi ja parmesaaniraaste. Tarkista suolan määrä.

parsarisotto_tyoohje6

6. Anna risoton makujen tekeytyä hetki kannen alla ja annostele se sitten syville lautasille. Koristele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: parmesaani parsa risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5