Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti

24.4.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti

Piirakan ja salaatin yhdistelmä on näyttävä juhlaherkku mutta myös ihana arki-illan piristäjä.

Ainekset

7 annosta
1 1 paketti (380 g) pakastepiirastaikinaa
2 1 sitruunan kuori
3 1 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia
Täyte
1 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
2 1 prk (250 g) maitorahkaa
3 1 kananmuna
4 1 dl parmesaania raastettuna
5 1 tl suolaa
6 ripaus muskottipähkinä
Lisäksi
1 1 rasia (100 g) salaattisekoitusta
2 1 appelsiini
3 1 punasipuli

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 212 g
Proteiinia 12 g 81 g
Rasvaa 17 g 118 g
Kuitua 6 g 42 g
Energiaa kJ 1 350 9450
Energiaa kcal 323 2259

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.

Raasta sitruunan kuori. Laita taikina leivonta-alustalle, ripottele kuoriraaste ja yrtit taikinalle ja kauli noin ½ cm:n paksuiseksi. Nosta levy piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja painele päälle folio tai leivinpaperi. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

Poista parsojen alaosasta 2–4 cm puisevaa osaa. Halkaise paksuimmat parsat.

Sekoita rahka, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos esipaistetulle pohjalle ja paina parsat täytteeseen. Paista piirasta 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Laita piiraan päälle salaattia, kalvottomiksi leikattuja appelsiinilohkoja ja punasipulirenkaita.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5