Parsamunakas

27.3.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsamunakas

Kuohkean munakkaan salaisuus on reipas vatkaus – ja tilkka kermaa.

Ainekset

2 annosta
1 5 vihreää parsaa
2 1 l vettä + 1 tl suolaa
3 4 kananmunaa
4 0,5 dl kermaa
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
7 0,5 rkl rypsiöljyä tai voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 6 g
Proteiinia 17 g 34 g
Rasvaa 24 g 48 g
Kuitua 3 g 6 g
Energiaa kJ 1 220 2441
Energiaa kcal 292 584

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Jätä nuppuosat 5 cm:n pituisiksi ja leikkaa varret 2 cm:n paloiksi. Keitä parsoja suolavedessä 5–7 minuuttia. Parsa on sopivan kypsä, kun se tuntuu haarukalla pistettäessä napakalta. Nosta parsat reikäkauhalla lautaselle.

Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi. Kuumenna öljy tai sulata voi pannulla. Kun voi kuohuu, laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle. Anna hyytyä hetki. Työnnä lastalla koloja munakkaaseen niin, että löysä seos valuu koloihin. Asettele parsat pehmeän munakkaan pinnalle. Kun munakas on lähes on lähes kokonaan hyytynyt, taita se paistinlastalla. Puolita ja tarjoa heti.

 

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
Avainsanat: kananmuna muna munakas parsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5