Parsakaali-porkkanakeitto

21.1.2005
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-porkkanakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 4 porkkanaa
3 150 g parsakaalia
4 tilkka öljyä
5 1 l vettä
6 2 kasvisliemikuutiota
7 0,5 dl kevytkermaa
8 1 rkl maissijauhoa
9 1,5 tl kuivattua raakuunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 32 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 2 g 9 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 275 1101
Energiaa kcal 66 263

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja pieni sipuli ja raasta pestyt, kuoritut porkkanat. Siisti ja paloittele parsakaali pieniksi suupaloiksi. Pane parsakaalipalat höyrytyskattilaan ja kypsennä, kunne palat ovat hiukan pehmenneet. Jäähdytä palat nopeasti kylmän juoksevan veden alla. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää porkkaraaste, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan ja soseuta keitto sitten sauvasekoittimella. Lisää kermaan tasaisesti sekoitetut maissijauhot ja hienonnettu rakuuna. Pane keittoon parsakaalipalat ja anna kiehahtaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5