Parsakaali-kuskussalaatti

14.5.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsakaali-kuskussalaatti

Ainekset

4 annosta
1 300 g parsakaalia
2 2 dl kuskussuurimoita
3 2 dl kasvislientä
4 200 g vihreitä papuja paloina (pakaste)
5 2 rkl oliiviöljyä
6 0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
7 1 ruukku hienonnettua persiljaa
8 3 rkl hienonnettuja vihreitä oliiveja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 124 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 8 g 31 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 975 3900
Energiaa kcal 233 932

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele parsakaali ja paloittele varren kanssa pieniksi paloiksi. Kypsennä parsakaaleja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Mittaa kuskus laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna seistä 5 minuuttia. Nosta pakastepavut kuumalle paistinpannulle ja paista kunnes kosteus haihtuu. Lisää joukkoon öljy ja raastettu sitruunan kuori ja kääntele sekaisin. Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi ja kaada joukkoon lämmin papuseos, parsakaalit, sitruunamehu, persilja ja oliivit. Kääntele ainekset kevyesti nostellen sekaisin ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: couscous kuskus parsakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5