Parsaa ja hollandaisekastiketta

20.3.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsaa ja hollandaisekastiketta

Ainekset

4 annosta
1 500 g vihreää parsaa
Hollandaisekastike
1 150 g voita
2 3 munankeltuaista
3 2 rkl vettä
4 2 rkl sitruunamehua
5 0,5 tl suolaa
6 0,5 tl rouhittua valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 11 g
Proteiinia 6 g 26 g
Rasvaa 35 g 140 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 458 5832
Energiaa kcal 348 1394

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.

Kuvalliset ohjeet

Parsaa ja hollandaisekastiketta tyoohjekuva 1

1. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

Parsaa ja hollandaisekastiketta tyoohjekuva 2

2. Keitä parsoja 4-8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.

Parsaa ja hollandaisekastiketta tyoohjekuva 3

3. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.

Parsaa ja hollandaisekastiketta tyoohjekuva 4

4. Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.

Parsaa ja hollandaisekastiketta tyoohjekuva 5

5. Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.

Parsaa ja hollandaisekastiketta tyoohjekuva 6

6. Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Arto Vuohelainen
© SOK
Avainsanat: parsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5