Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaa ja hollandaisekastiketta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parsan kuoriminen ja keittäminen on helppoa, kun muistaa pari vinkkiä. Tällä ohjeella parsan käsitteleminen onnistuu hyvin. Tarjoa keitetty parsa voisulan tai klassikkokastikkeen, hollandaisen kanssa.

Ainekset

500 g
Vihreää parsaa

Hollandaisekastike

150 g
Voita
3 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
Vettä
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori parsat ohuelti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

500 g
Vihreää parsaa
2

Keitä parsoja 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta parsat valumaan.

3

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila syrjään.

150 g
Voita
4

Siirrä keltuaiset teräskulhoon vesitilkan kanssa. Nosta astia kiehuvan vesihauteen päälle. Vatkaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Siirrä kattila syrjään.

3 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
Vettä
5

Valuta voisula vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon, jotta rasva sekoittuu vaahtoon.

6

Mausta kastike sitruunamehulla. Tarjoa parsan lisäkkeenä.

2 rkl
Sitruunamehua

Vinkki: Jos kastike juoksettuu eli rasva ja neste erottuvat toisistaan, ota erilliseen kulhoon keltuainen ja sekoita joukkoon muutama lusikallinen juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä hyvin vatkaten.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 20.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

412

1723

40,0 g

22,0 g

2,8 g

2,5 g

4,5 g

9,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli