Parsa-rucolapiirakka

9.5.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsa-rucolapiirakka

Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin.

Ainekset

12 annosta
Taikina
1 100 g voita tai margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 1 dl juustoraastetta
4 2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 250 g vihreää parsaa
2 1 ruukku rucolaa
3 1 prk (150 g) ranskankermaa
4 1 dl maitoa tai kermaa
5 2 kananmunaa
6 1 tl timjamia
7 0,5 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 152 g
Proteiinia 9 g 107 g
Rasvaa 17 g 207 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 1 012 12150
Energiaa kcal 242 2904

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.
Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, maito tai kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: parsa piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5