Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

24.3.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parsa-hernekeitto ja piparjuurikerma

Herneet tuovat parsakeittoon raikkaan twistin.

Ainekset

4 annosta
1 500 g vihreää parsaa
2 1 pieni sipuli
3 1 rkl oliiviöljyä
4 8 dl kasvislientä
5 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
6 2 - 3 rkl hienonnettua minttua
7 1 limetin mehu
8 ripaus suolaa
Piparjuurikerma
1 150 g ranskankermaa
2 2 - 3 rkl piparjuuritahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 38 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 911 3645
Energiaa kcal 218 871

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele parsat ja poista tyvestä puumainen, kova osa. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota ne öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja parsat. Keitä 2 minuuttia. Lisää herneet ja keitä noin minuutti.
Lisää minttu ja soseuta keitto. Mausta limetinmehulla ja suolalla. Yhdistä ranskankerma ja piparjuuritahna ja tarjoile keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5