Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta

21.9.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta

Yrtit ja parmesaanijuusto maustavat lihapullat. Nauti lihapullien kanssa pastaa sekä tomaattikastiketta, jossa on ripaus chiliä.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl maitoa
3 0,5 dl korppujauhoja
4 1 kananmuna
5 2 rkl hienonnettua persiljaa
6 1 tl oreganoa
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1,5 dl parmesaaniraastetta
Tomaattikastike
1 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
2 1 valkosipulinkynsi
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 1 rkl fariinisokeria
6 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Lisäksi
1 400 g pastaa (esim. fettuccine)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 82 g 328 g
Proteiinia 36 g 143 g
Rasvaa 26 g 105 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 2 976 11904
Energiaa kcal 711 2845

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5