Parfait viinimarjakastikkeessa

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parfait viinimarjakastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 2 kpl munan keltuaista
2 0,5 dl tomusokeria
3 1 prk (2 dl) kuohukermaa tai 1 tlk (2 1/2 dl) Creme Vispiä
4 1 - 2 tl vaniljasokeria
5 3 dl murskattuja marjoja, esim. pakastevadelmia ja mansikoita
6 1 dl mantelirouhetta
7 1 dl suklaarouhetta, esim. minttusuklaata
8 1 dl keksirouhetta, esim. kaurakeksejä tai Domino-keksejä
Kastike:
1 5 dl punaista viinimarja- tai puolukkamehua
2 1,5 dl perunajauhoja
3 sokeria
4 Koristeluun viinimarjoja, pikkumarenkeja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 62 g 247 g
Proteiinia 9 g 36 g
Rasvaa 36 g 142 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 525 10100
Energiaa kcal 604 2414

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kastele vuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri ja kuohukerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot.Lisää jäinen marjarouhe, manteli-, suklaa- ja keksirouhe. Sekoita varoen ja lisää maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria.Laita seos kelmun sisälle vuokaan ja peitä foliolla. Pakasta jäädyke 4-5 tunniksi tai seuraavaan päivään.Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila levyltä ja lisää sokeri. Ripottele sitä myös kastikkeen pinnalle kuortumisen estämiseksi. Jäähdytä.Kumoa jäädyke vadille. Irrota kelmu. Lisää vadille hiukan kastiketta. Koristele ja tarjoa puolen tunnin sisällä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jäädyke parfait
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5