Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parfait viinimarjakastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Munan keltuaista
1/2 dl
Tomusokeria
1 kpl
(2 dl) kuohukermaa tai 1 tlk (2 1/2 dl) creme vispiä
1 - 2 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Murskattuja marjoja, esim. pakastevadelmia ja mansikoita
1 dl
Mantelirouhetta
1 dl
Suklaarouhetta, esim. minttusuklaata
1 dl
Keksirouhetta, esim. kaurakeksejä tai domino-keksejä

Kastike:

5 dl
Punaista viinimarja- tai puolukkamehua
1 1/2 dl
Perunajauhoja
Sokeria
Koristeluun viinimarjoja, pikkumarenkeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kastele vuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri ja kuohukerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot.Lisää jäinen marjarouhe, manteli-, suklaa- ja keksirouhe. Sekoita varoen ja lisää maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria.Laita seos kelmun sisälle vuokaan ja peitä foliolla. Pakasta jäädyke 4-5 tunniksi tai seuraavaan päivään.Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila levyltä ja lisää sokeri. Ripottele sitä myös kastikkeen pinnalle kuortumisen estämiseksi. Jäähdytä.Kumoa jäädyke vadille. Irrota kelmu. Lisää vadille hiukan kastiketta. Koristele ja tarjoa puolen tunnin sisällä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.