Parempi pasta carbonara

14.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Parempi pasta carbonara

Lehtikaalit paistuvat pekonin alla uunissa ihanan rapeiksi ja tuovat annokseen tärkeitä kuituja, rautaa ja C-vitamiinia.

Ainekset

6 annosta
1 100 g lehtikaalia
2 100 g pekonia
3 4 kananmunaa
4 2 dl maitoa
5 2 dl juustoraastetta
6 400 g täysjyväspagettia
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 280 g
Proteiinia 21 g 127 g
Rasvaa 18 g 109 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 1 831 10985
Energiaa kcal 438 2625

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa ne talouspaperilla. Poista kovat lehtiruodit ja levitä lehdet leivinpaperille uunipellille.
  2. Leikkaa pekoniviipaleet neljään osaan. Levitä ne lehtikaalien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pekonit ovat ruskeita ja lehtikaalit rapeita.
  3. Sekoita kananmunat, maito ja juustoraaste kulhossa.
  4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita muna-maito-juustoseos pastaan. Lisää pekonit ja lehtikaalit. Mausta pippurilla. Viimeistele halutessasi esimerkiksi parmesaanijuustolla. 

Vinkki: Kevennä pasta lisäämällä siihen rasiallinen kirsikkatomaatteja.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5