Papuhummus

19.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Papuhummus

Hummustahna maistuu leivän päällä ja ruoan lisäkkeenä. Papuhummus säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.

Ainekset

8 annosta
1 1 dl seesaminsiemeniä
2 1 prk (400/270 g) ruskeita säilykepapuja
3 2 rkl sitruunamehua
4 1 pieni valkosipulinkynsi
5 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl cayennenpippuria
8 3 rkl oliiviöljyä
9 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 111 g
Proteiinia 10 g 76 g
Rasvaa 10 g 79 g
Kuitua 8 g 66 g
Energiaa kJ 768 6141
Energiaa kcal 184 1468

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta siemenet korkealaitaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Huuhtele ja valuta pavut. Kaavi tehosekoittimeen seesaminsiementahna ja lisää joukkoon pavut. Soseuta ainekset. Lisää sitruunanmehu, murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levite säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5