Papu-pekonisalaatti ja sinappivinegretti

21.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Papu-pekonisalaatti ja sinappivinegretti

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (140-170 g) pekonia
2 200 g vihreitä pakastepapuja
3 4 kananmunaa
4 4 viipaletta leipää
5 1 ruukku jää- tai roomansalaattia
Sinappivinegretti
1 1 rkl sinappia
2 1,5 rkl punaviinietikkaa
3 1 tl sokeria
4 0,75 dl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 19 g 77 g
Rasvaa 34 g 134 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 956 7823
Energiaa kcal 468 1870

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita vinegretin ainekset pullossa. Paista pekoni omassa rasvassaan pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperilla vuoratulla lautasella. Keitä pavut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia. Valuta pavut. Paista pannussa kananmunat, tarvittaessa kahdessa erässä. Paista munia, kunnes pohja saa kauniin värin ja keltuainen hyytyy mutta jää löysäksi. Paahda munien jälkeen leipäviipaleet. Huuhtele salaatti. Annostele lautaselle salaattia, papuja, kananmunaa, pekonia ja leipää. Ravistele vinegretti ja valuta se salaatille.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5