Paprika-cheddarkastike ja broileripihvit

27.6.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paprika-cheddarkastike ja broileripihvit

Ainekset

4 annosta
Kastike:
1 1 punainen paprika
2 150 g cheddar-sulatejuustoa
3 1 pieni sipuli
4 2 dl maitoa
5 0,25 tl jauhettua muskottipähkinää
6 0,25 tl chilijauhetta
7 0,5 tl paprikajauhetta
8 0,25 tl suolaa
9 3 rkl suurustetta vaaleille kastikkeille (Maizena)
Lisäksi:
1 4 maustamatonta broilerin fileepihviä
2 0,5 tl sitruunaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 kananmuna
5 1,5 dl korppujauhoja
6 0,75 tl suolaa
7 1 tl paprikajauhetta
8 0,5 tl jauhettua valkopippuria
Paistamiseen:
1 2 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 76 g
Proteiinia 50 g 200 g
Rasvaa 24 g 97 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 2 082 8326
Energiaa kcal 498 1990

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja hienonna paprika. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa kaikki kastikeaineet suurusta lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon suuruste. Pese ja raasta sitruunanpuolikkaasta kuori kulhoon. Purista mehu joukkoon. Lisää suola. Mausta broilerin fileepihvit sitruunaseoksella. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Kastele fileepihvit ensin kananmunassa ja pyörittele sitten korppujauho-mausteseoksessa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista pihvit nopeasti öljyssä pannussa ja siirrä ne sen jälkeen uunivuokaan. Kypsennä noin 35 minuuttia. Tarjoa paprika-cheddarkastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5