Panzanella-salaatti

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Panzanella-salaatti

Ainekset

4 annosta
1 4 - 5 paksua viipaletta kuivahtanutta leipää
2 4 - 5 tomaattia
3 1 prk (99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
4 0,5 ruukkua basilikaa
Kastike
1 2 rkl punaviinietikkaa
2 1 dl oliiviöljyä
3 2 tl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 270 5079
Energiaa kcal 304 1214

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (99 g/ 65 g) pieniä kapriksia

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna leipä reiluiksi paloiksi kulhoon. Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Valuta kaprikset. Lisää tomaatit ja kaprikset leipäkuutioiden päälle. Sekoita kastikeainekset. Lisää kastike leipä-tomaattiseokseen. Anna maustua huoneenlämmössä 15–30 minuuttia. Revi sekaan basilikanlehdet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä salaatti tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5