Pannukalaa ja vehnäolutsipulia

17.1.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pannukalaa ja vehnäolutsipulia

Sipuli saa vehnäoluesta oivan kumppanin. Monimutkaisia mausteita ei tarvita, kun korostetaan raaka-aineiden omia makuja.

Ainekset

4 annosta
1 800 g vaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa)
2 voita tai öljyä paistamiseen
3 ripaus suolaa
4 mustapippuria
Vehnäolutsipuli
1 4 - 5 sipulia
2 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
3 2 dl vehnäolutta (esim. Kukko Vehnä)
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 36 g 142 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 500 6002
Energiaa kcal 359 1435

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita tai öljyä paistamiseen

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.

Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää sipulit ja paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sipulien hautuessa käsittele kala. Poista ruodot ja leikkaa fileet annospaloiksi.

Paista toisella pannulla kalapalat voissa tai öljyssä, pääosin nahkapuolelta. Kun nahka on paahtunut rapeaksi, käännä palat ja paista noin 30 sekuntia lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa sipulipaistos ja kala perunamuusin, lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5