Paneroidut kasvispihvit

20.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paneroidut kasvispihvit

Ainekset

1 3 isoa punajuurta
2 2 isoa selleriä
Jauhottamiseen:
1 4 rkl vehnäjauhoja
2 1 tl yrttisuolaa
3 ripaus valkopippuria
4 2 munaa
5 1 dl korppujauhetta
Paistamiseen:
1 2 rkl voita tai margariinia
2 2 rkl öljyä
Kastike:
1 1 prk (2,5 dl) CremeVispiä
2 1 - 2 rkl sitruunamehua
3 0,25 tl suolaa
4 0,5 tl sokeria
5 1 - 2 valkosipulinkynttä puserrettuna
6 1 - 2 rkl tuoreita tai 1-2 tl kuivattuja yrttejä hienonnettuina, esim. sitruunamelissaa, persiljaa ja ruohosipulia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 163 g
Proteiinia 49 g
Rasvaa 133 g
Kuitua 60 g
Energiaa kJ 8523
Energiaa kcal 2037

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi juurekset noin 1 cm:n vahvuisiksi isoiksi viipaleiksi. Laita viipaleet mikronkestävään kulhoon ja peitä kuvulla. Kuumenna täydellä teholla 3-4 minuuttia. Jäähdytä.Sekoita jauhot ja mausteet yhdelle lautaselle, vatkatut munat toiselle lautaselle ja korppujauhe kolmannelle.Kuumenna rasva keskilämmöllä. Kasta juuresviipale kerrallaan ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauheeseen ja kypsennä rasvassa molemmin puolin kypsäksi.Vatkaa kerma kastikkeeseen löysäksi vaahdoksi ja mausta. Tarjoa pihvit kuumina kastikkeen ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Harasta, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pihvi punajuuri selleri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5