Pandakakku

24.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pandakakku

Söpö pandakakku ilahduttaa erityisesti pientä synttärisankaria. Kääretortusta kootun kakun voi somistaa vaikka ruseteilla ja sokerihelmillä päivänsankarin toiveiden mukaan.

Ainekset

12 palaa
Kääretorttu
1 4 kananmunaa
2 1 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 3 dl mansikkahilloa
Kuorrutus
1 3 dl kuohukermaa
2 2 rkl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 1 dl maitorahkaa
Koristelu
1 lakritsaa tai mustaa sokerimassaa
2 koristerakeita, halutessasi
3 värillistä sokerimassaa, halutessasi
Lisäksi
1 0,5 dl mansikkahilloa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 409 g
Proteiinia 4 g 52 g
Rasvaa 11 g 129 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 1 056 12671
Energiaa kcal 252 3028

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: lakritsaa tai mustaa sokerimassaa, koristerakeita, halutessasi, värillistä sokerimassaa, halutessasi

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Säädä uuni 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella tukevaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi seos munavaahtoon. Sekoita taikina varovasti sileäksi ja levitä tasaisesti pellille. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Sokeroi pöydälle levitetty leivinpaperiarkki. Kumoa kääretorttupohja kuumana sokerin päälle. Irrota paistopaperi varovasti.
  3. Levitä mansikkahillo torttupohjalle. Huomaa, että hilloa tarvitaan lisäksi ½ dl kakun kokoamiseen. Kääri torttu pitkältä sivulta leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna mehevöityä paperin ja kelmun sisällä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  4. Leikkaa kääretorttu seitsemäksi tasakokoiseksi palaksi. Pane yksi pala pystyyn tarjoiluvadin keskelle. Sipaise reunat mansikkahillolla. Lisää loput palat tiiviisti ympärille ja liimaa ne toisiinsa hillolla.
  5. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun pinnalle. Pane loput pyöreäsuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Pursota kermaa ensin vakoihin torttupalojen väliin, niin kakusta tulee pyöreä. Pursota ruusukkeita tortun pinnalle ja reunoille.
  6. Tee pandalle kasvon osat lakuista tai mustasta sokerimassasta. Pursota kermatipat silmämuniksi. Halutessasi voit koristella pandat koristerakeilla ja sokerimassalla.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5