Palsternakkasämpylät

28.8.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakkasämpylät

Ainekset

25 kappaletta
1 200 g palsternakkaa
2 0,5 l vettä
3 0,5 tl suolaa
4 1 pussi kuivahiivaa
5 3 rkl siirappia
6 0,5 tl suolaa
7 1 tl anista
8 12 dl sämpyläjauhoja
9 0,5 dl öljyä
Voiteluun:
1 1 kananmuna tai vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 461 g
Proteiinia 3 g 84 g
Rasvaa 3 g 66 g
Kuitua 2 g 49 g
Energiaa kJ 469 11724
Energiaa kcal 112 2802

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä suolalla maustetussa, puolessa litrassa vettä kypsiksi. Soseuta palsternakat keitinvesineen hienoksi sauvasekoittimella. Liuota hiiva lämpimään (42 asteiseen) soseeseen. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet. Lisää myös suurin osa jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää öljy ja loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota peitettynä 20 minuuttia. Voitele sämpylät kananmunalla tai vedellä ja paista 15 minuuttia uunin keskitasossa. Jäähdytä ritilän päällä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: palsternakka sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5