Palsternakkarieskat

27.8.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakkarieskat

Ainekset

12 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 0,3 pakettia hiivaa
3 3 dl palsternakkaraastetta
4 1 rkl siirappia
5 1 tl suolaa
6 0,5 dl öljyä
7 2 dl suuria kaurahiutaleita
8 5 - 6 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 340 g
Proteiinia 5 g 56 g
Rasvaa 5 g 59 g
Kuitua 2 g 27 g
Energiaa kJ 746 8958
Energiaa kcal 178 2141

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo tangoksi. Jaa tanko 12 palaan. Taputtele palat pyöreiksi litteiksi rieskoiksi (halkaisija 8-9 cm).Pane rieskat leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa tuoreina.Uunin lämpötila 225 astetta, paistoaika 15 - 20 min.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: palsternakka rieska
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5