Palsternakkapiirakka

26.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakkapiirakka

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 150 g keitettyä, raastettua perunaa
4 1 rkl vettä
Täyte
1 300 g palsternakkaa
2 1 sipuli
3 2 dl ruokakermaa
4 150 g voimakasta juustoraastetta
5 2 munaa
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria
8 2 rkl tuoretta timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 162 g
Proteiinia 10 g 80 g
Rasvaa 20 g 159 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 1 257 10057
Energiaa kcal 300 2404

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohjataikina. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, lisää vesi lopuksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Pane taikina jääkaappiin.Pese ja kuori palsternakat. Keitä palsternakat vähässä vedessä lähes kypsiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Pehmennä se öljyssä pannulla.Leikkaa jäähtyneet palsternakat ohuiksi viipaleiksi esim. raastimen viipalointiterällä.Vatkaa kananmunat kermamaitoon ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle.Paista 175 asteessa 40–45 minuuttia.Tämä Pirjo Soinisen resepti on Yhteishyvän leivontakilpailun voittaja.Yhteishyva 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5