Palsternakkakastike

25.8.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakkakastike

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 200 g palsternakkaa
3 1 rkl öljyä
4 5 dl vettä
5 1 lihaliemikuutio tai 1,5 rkl vasikanfondia
6 0,25 tl suolaa
7 2 tl sinappia
8 mustapippuria
Suurus:
1 1 dl ruokakermaa
2 2 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 48 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 498 1993
Energiaa kcal 119 476

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele sipuli ja palsternakka. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vesi, lihaliemikuutio tai fondi. Keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta kastike monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja mausta suolalla, sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita jauhot kerman joukkoon. Kaada seos koko ajan sekoittaen kastikeaineksien joukkoon. Anna kiehua hetken ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: palsternakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5