Palsternakka-perunasose

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakka-perunasose

Ainekset

4 annosta
1 1 kg jahoisia perunoita
2 200 g palsternakkaa (n. 2 kpl)
3 vettä
4 1 tl suolaa
5 2,5 dl maitoa
6 25 g margariinia halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 167 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 080 4318
Energiaa kcal 258 1032

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Palsternakka kypsyy hitaammin kuin peruna, joten paloittele se pienemmäksi. Keitä kasvikset kypsiksi vedessä. Kaada keitinvesi pois ja survo kasvikset sähkövatkaimen terillä. Lisää maito ja suola sekä halutessasi vähän margariinia. Vatkaa tasaiseksi soseeksi ja tarjoile lammaspaistin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: palsternakka peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5