Palsternakka-jauhelihapaistos

29.12.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakka-jauhelihapaistos

Palsternakka on monipuolinen juures, jota voi käyttää esimerkiksi pataruoissa ja uunijuureksena. Palsternakka-jauhelihapaistos saa lisämakua piparjuuritahnasta ja juustoraasteesta.

Ainekset

6 annosta
1 400 g palsternakkaa
2 4 perunaa
3 400 g jauhelihaa
4 1 rkl öljyä
5 1 sipuli
6 2 valkosipulinkynttä
7 2 rkl tomaattisosetta
8 1 tl oreganoa
9 1 tl suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
11 2 dl kermaa
12 1 dl maitoa
13 2 rkl piparjuuritahnaa
14 150 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 101 g
Proteiinia 20 g 123 g
Rasvaa 33 g 197 g
Kuitua 4 g 22 g
Energiaa kJ 1 860 11160
Energiaa kcal 444 2667

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet.

Sekoita kulhossa kerma, maito ja piparjuuritahna. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, palsternakkaa, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Jätä pinnalle palsternakkaa. Painele pintaa hieman, jotta kerrokset tiivistyvät.

Valuta päälle kerma-maitoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa tunti foliolla peitettynä. Poista folio ja jatka paistamista 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5