Palapaisti

4.1.2005
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palapaisti

Naudanlihasta valmistettava perinteinen palapaisti sopii talviseen ruokapöytään. Tarjoa uunijuuresten ja perunamuusin kera.

Ainekset

5 annosta
1 700 - 800 g naudan sisä- tai paahtopaistia tai riippunutta ulkopaistia
2 2 - 3 rkl margariinia tai öljyä
3 2 - 3 rkl vehnäjauhoja
4 4 dl vettä
5 2 sipulia
6 2 - 3 porkkanaa
7 1 tl suolaa
8 2 - 3 rkl ketsuppia, halutessasi
9 0,5 tl valkopippuria
10 1 dl kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 36 g
Proteiinia 32 g 159 g
Rasvaa 11 g 56 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 091 5456
Energiaa kcal 261 1304

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha ensin poikkisyin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Ruskista kuutiot pieni erä kerrallaan kuumassa rasvassa. Huuhtele pannua välillä vedellä, jonka kaadat lihojen päälle pataan tai kattilaan.Sekoita jauhot ja vesi ja kaada lihojen joukkoon. Kiehauta sekoittaen. Kuori ja kuutioi sipulit ja viipaloi porkkanat. Lisää ne ja mausteet pataan. Hauduta palapaistia miedolla lämmöllä vajaan tunnin ajan, eli kunnes lihapalat ovat täysin pehmeitä. Lisää lopuksi kerma.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5