Paistetut rosmariiniperunat

22.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paistetut rosmariiniperunat

Ainekset

4 annosta
1 1 kg uusia perunoita
2 2 rkl oliiviöljyä
3 sokeria
4 2 valkosipulin kynttä
5 1 tuore oksa rosmariinia tai 1 rkl kuivattua
6 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 161 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 7 g 29 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 044 4174
Energiaa kcal 250 998

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Esikeitä pestyjä perunoita noin 4-5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja kaada perunat kuumalle pannulle. Lisää sekaan loraus oliiviöljyä ja ripaus sokeria. Kypsennä perunoita pannulla ja anna niiden hieman myös ruskistua. Kun perunat tuntuvat lähes kypsiltä, lisää pannulle hienonnettua valkosipulia sekä oksa tuoretta rosmariinia tai lusikallinen kuivattua. Pyörittele perunoita hetken aikaa ja mausta perunat sitten suolalla. Tarjoile lämpiminä grilliruokien lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5