Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike

28.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paistetut kuhafileet, punajuurisose ja katkarapukastike

Tarjoile kuha punajuurisoseen ja katkarapukastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 600 g kuhaa fileenä
2 0,5 tl suolaa
Punajuurisose
1 800 g punajuuria
2 0,5 tl suolaa
3 valkopippuria
4 2 rkl margariinia
Katkarapukastike
1 2 dl ruokakermaa
2 2 dl vettä
3 0,5 kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia
4 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
5 0,25 dl sitruunamehua tai 0,5 dl valkoviiniä
6 100 g katkaraputuorejuustoa
7 1 rkl tuoretta tilliä tai ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 68 g
Proteiinia 30 g 120 g
Rasvaa 10 g 41 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 182 4730
Energiaa kcal 283 1131

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata kuhafileet ja kuivaa kalan pinta. Kuumenna margariini pannulla ja paista kuhafileitä molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.

Punajuurisose: Pese, kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Kypsymiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Tarkista välillä, ettei vesi lopu kattilasta. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi margariini.

Katkarapukastike: Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: katkarapu kuha punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5