Paistettu riisi

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paistettu riisi

Ainekset

4 annosta
1 2 rkl öljyä
2 2 kananmunaa
3 1 sipuli
4 3 valkosipulinkynttä
5 400 g broilerinsuikaleita
6 4 dl keitettyä riisiä (1,5 dl raakana)
7 1 rkl soijakastiketta
8 1 rkl makeaa soijakastiketta
9 2 tl fariinisokeria
10 4 vartta kevätsipulia tai 1 dl ruohosipulia
11 2 tomaattia
12 tuoretta korianteria
Lisäkkeet
1 tuoretta kurkkua
2 sitruunalohkoja
3 thaichilikastiketta
4 tuoreella chililla maustettu kalakastike

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 116 g
Proteiinia 29 g 117 g
Rasvaa 12 g 46 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 420 5679
Energiaa kcal 339 1357

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Thaimaalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna 1 rkl öljyä vokkipannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää vatkatut kananmunat. Työnnä hyytyneet osat pannun keskiosaan ja kallista pannua, jolloin hyytymätön osa valuu pannun reunoille. Kun munaseos on lähes hyytynyt, siirrä lautaselle ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Jätä odottamaan.Leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä, lisää sipuli, valkosipulinkynnet ja broilerisuikaleet. Paista kypsäksi, lisää keitetty riisi, soijakastikkeet ja sokeri.Paloittele kevätsipuli tai ruohosipuli ja lohko tomaatit.Lisää ruokaan. Lisää lopuksi kananmunassuikaleet. Koristele tarjoiluastia kuorituilla kurkkuviipaleilla. Nosta ruoka tarjolle, ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoile halutessasi sitruunanlohkojen, thaichilikastikkeen ja tuoreella chilillä maustetun kalakastikkeen kanssa. Ruoan voi tarjota myös ilman korianteria ja kalakastiketta.0905

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5