Paistettu lohi ja mandariinisalsa

27.2.2017
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paistettu lohi ja mandariinisalsa

Leikkaa lohipalat uudella tavalla kolmionmallisiksi. Valmista lisäkkeeksi pirtsakka salsa tuoreista mandariineista. Kokeile salsaa myös grillatun kalan tai lihan kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 700 - 800 g lohifileetä
2 1 tl suolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria
Salsa
1 3 - 4 mandariinia
2 1 punasipuli
3 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
4 1 pieni chili
5 0,5 ruukkua korianteria
6 1 tl inkivääriä raasteena
7 1 lime
8 0,3 tl suolaa
9 0,5 tl mustapippuria rouhittuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 36 g 143 g
Rasvaa 26 g 103 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 701 6804
Energiaa kcal 406 1626

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi kolmion muotoisiksi annospaloiksi. Nosta palat leivinpaperille uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista salsa. Kuori ja pilko mandariinit noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Paloittele tomaatit. Kuutioi chili. Poista chilistä siemenet. Silppua korianteri ja raasta inkivääri. Purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Huom! Salsa on parhaimmillaan tuoreena. Jos säilytät salsaa jääkaapissa seuraavaan päivään, valuta irronnutta nestettä pois, mutta jätä salsa mehukkaaksi.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5