Paistettu katkarapuriisi

11.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paistettu katkarapuriisi

Tähderiisi saa uuden herkullisen elämän aasialaistyylisessä pannuruoassa. Voit vaihtaa reseptissä käytetyt kasvikset jääkaapin vihanneslaatikosta löytyviin. Muista vilkaista myös pakastimeen.

Ainekset

4 annosta
1 5 dl keitettyä riisiä
2 1 pussi (180 g) katkarapuja (pakaste)
3 1 sipuli tai 5 cm:n pala purjoa
4 2 valkosipulinkynttä
5 150 g kaalia
6 1 porkkana
7 0,5 paprikaa
8 1,5 rkl rypsiöljyä
9 2 kananmunaa
10 2 rkl makeaa chilikastiketta
11 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
12 0,5 tl suolaa
13 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
14 0,5 ruukkua korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 152 g
Proteiinia 14 g 58 g
Rasvaa 9 g 36 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 226 4903
Energiaa kcal 293 1172

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sulata katkaravut. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi. Kuutioi paprika.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kasvikset ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää riisi ja paista edelleen sekoitellen noin 4 minuuttia tai kunnes riisi ruskistuu kevyesti.
  • Riko kananmunat pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes kananmuna on kypsää. Sekoita katkaravut joukkoon. Mausta chili- ja soijakastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Lisää silputtua korianteria pinnalle.

Vinkki: Paistettuun riisiin sopivat myös pakasteherneet, maissi ja sekavihannekset.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5