Paimentolaispiirakat

26.4.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paimentolaispiirakat

Ainekset

25 annosta
1 400 g piirakkataikinaa (pakaste)
2 400 g naudan jauhelihaa
3 1 rkl öljyä
4 1 sipuli
5 4 valkosipulin kynttä
6 1 rkl makeaa thai-chilikastiketta
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl mustapippuria
9 3 kuorittua tomaattia
10 0,5 tl kanelia
11 1 kananmuna
12 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 200 g
Proteiinia 6 g 146 g
Rasvaa 7 g 170 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 489 12231
Energiaa kcal 117 2923

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää sipulit ja chilikastike pannulle ja jatka ruskistamista, kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaatit ja kaneli. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, tai kunnes neste on haihtunut. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta (isolla) juomalasilla kiekkoja. Lusikoi kiekkojen keskelle n.2 teelusikallista jauhelihakastiketta. Rypytä sormilla piirakoiden reunat. Voitele piirakat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakat uunin keskitasolla 15 -20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5