Paimenen paistos Englannista

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paimenen paistos Englannista

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulin kynttä
5 1 pieni prk viipaloituja herkkusieniä
6 1 dl lihalientä
7 2 tl worcesterkastiketta
8 0,5 tl timjamia
9 0,25 tl mustapippuria
10 suolaa tarvittaessa
Pinnalle:
1 1 l valmista perunasosetta
2 tilkka maitoa tarvittaessa
3 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 109 g
Proteiinia 28 g 111 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 475 5901
Energiaa kcal 352 1410

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Englantilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä pannussa. Lisää jauheliha ja murenna se hienoksi samalla kun ruskistat sen. Lisää lihan joukkoon sienet. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Levitä jauhelihaseos matalan uunivuoan pohjalle. Jos perunasose on hyvin tiivistä, notkista sitä hiukan maidolla. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi jauhelihan päälle. Koristele pinta haarukalla aaltomaisin kuvioin. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5